Home
Projecten Eenvoudig beheer van meerdere websites met een multisite oplossing

Eenvoudig beheer van meerdere websites met een multisite oplossing

Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen (po, vo en mbo) bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Daartoe heeft Stichting School & Veiligheid een scala aan websites in beheer. Voorbeelden zijn Schoolenveiligheid.nl en Gayandschool.nl. Beide website worden beheerd via één multisite omgeving. Dit biedt het voordeel dat in de toekomst nieuwe websites met dezelfde functionaliteit en opzet eenvoudig opgezet kunnen worden. Hiermee rolt Stichting School & Veiligheid voordelig nieuwe campagne websites uit.

  • Voordelig websites ontwikkelen via een multisite
  • Informatie makkelijk vindbaar via de kennisbank

www.schoolenveiligheid.nl

Yard Internet als partner

Willem Jan Cevaal, product owner Stichting School & Veiligheid: “De samenwerking met Yard is leuk en inspirerend. We zijn regelmatig aanwezig bij de kennissessies om nieuwe ideeën op te doen voor verbetering van onze websites. We hebben al ruim vier jaar doorlopend projecten bij Yard, waardoor we veel contact hebben en we Yard inmiddels als verlengstuk van onze organisatie zien.”

Campagne website Weektegenpesten.com

Weektegenpesten.com is een van de campagne websites van Stichting School & Veiligheid. Elk jaar in september vindt de week tegen pesten plaats en wordt er in de media uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp pesten. Daartoe krijgt de site elk jaar een nieuwe look & feel, afgestemd op de nieuwe campagne. Alle landelijke media aandacht zorgt voor een enorme traffic op alle websites van School & Veiligheid. Samen met Stichting School & Veiligheid denkt Yard na over een strategie om de website continu onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

Het voordeel van een multi-site omgeving is dat de content van meerdere websites binnen één omgeving beheerd kan worden.

Veel informatie op overzichtelijke wijze gepresenteerd en makkelijk doorzoekbaar

Kern van de websites van Stichting School & Veiligheid is de kennisbank. Zowel op Schoolenveiligheid.nl als op Gayandschool.nl kunnen docenten inspiratie op doen, maar ook gericht zoeken naar informatie. Daarnaast biedt Stichting School & Veiligheid het Digitaalveiligheidsplan aan scholen aan.

Steeds meer organisaties ontdekken de kracht van het delen. Het publiceren van nuttige informatie en dit vervolgens vindbaar maken wordt daarmee een steeds grotere uitdaging. Het klantperspectief en de gebruikersvriendelijkheid zijn belangrijke aandachtspunten bij het maken van een website die ertoe doet.

Yard Internet helpt de bezoekerstevredenheid te vergroten. Meer weten? Neem contact op met onze usability expert Nicol Nijland via nicol@yard.nl of 030 – 234 10 20.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ins & outs van dit project of sparren met Nicol Nijland over jouw vraagstuk?

Neem contact op