Home
Projecten Niet zomaar een nieuwe website voor de gemeente Buren

Niet zomaar een nieuwe website voor de gemeente Buren

De gemeente Buren heeft verregaande ambities met haar online dienstverlening en neemt het initiatief en start het open webconcept. Binnen het open webconcept ontwikkelen gemeenten samen online toepassingen. Yard Internet doet mee!

  • snel aan de slag
  • geen grote investeringen
  • open source

Een overzichtelijke moderne website

Voor goede online dienstverlening en informatievoorziening is de gemeentewebsite essentieel, het is de digitale poort van uw gemeente. Yard Internet ontwikkelde met de gemeente Buren een echte open source WordPress website en product- en dienstcatalogus (PDC). De website en PDC zijn ontwikkeld op basis van de laatste inzichten op het gebied van gebruikersgemak en techniek. De website zorgt ervoor dat de toptaken en overige informatie eenvoudig te vinden zijn.

Headless architectuur in WordPress

Technisch gezien zijn de website en informatie gescheiden. Hierdoor kan de gemeente eenvoudig andere databronnen aansluiten op de website. Ruud Laan van Yard Internet zegt hierover: “WordPress biedt sinds 2016 de zogenaamde WP Rest API. Hierdoor kunnen we content en presentatie laag scheiden. De gemeente is nu in staat eenvoudig aan andere apps en website content te serveren. Ook biedt deze architectuur voordelen op het gebied van beveiliging.”

Bent u benieuwd naar hoe de site er uitziet? Kijk op www.buren.nl

Amazon search cloud

Ruud legt verder uit: “Om vanaf één zoekveld meerdere bronnen te ontsluiten zeten we Amazon Cloud Search in. Hiermee ondersteunen we instant search over meerdere bronnen. Dus naast de PDC kan de gemeente hier bijvoorbeeld ook het raadsinformatie systeem op aansluiten. Deze zoekarchitectuur is voor gemeenteland”.

Het open webconcept voor gemeenten

Binnen het open webconcept verenigen gemeenten zich om met behoud van vrijheid, schaalvoordelen te realiseren. Gezamenlijk zijn de gemeenten eigenaar van de ontwikkelde code. Iedere deelnemende gemeente is vrij om haar eigen pad te kiezen voor wat betreft implementatiepartner, advies, hosting en ondersteuning.

Een prettige samenwerking met Yard Internet

Holger Peters, informatieadviseur en webmanager bij de gemeente Buren: “We willen allemaal op een duurzame manier gemeenschapsgeld inzetten. Dus hoe mooi zou het zijn al gemeenten gezamenlijk werken aan standaard online oplossingen? Wij geloven in gezamenlijk ontwikkelen. Dat iedere gemeente kan profiteren van dat wat reeds ontwikkeld is.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de ins & outs van dit project of sparren met Dennis van Aalst over jouw vraagstuk?

Neem contact op