Home
Projecten Alle kennis in Nederland over sport en bewegen op één website

Alle kennis in Nederland over sport en bewegen op één website

Eén online kennisportaal voor alle informatie over sport & bewegen. Het platform www.allesoversport.nl is een rechtstreeks gevolg van de brief die minister Schippers (VWS) in 2014 naar de Tweede Kamer stuurde over de kennis- en innovatieagenda sport.

  • 417 auteurs
  • Meer dan 1800 artikelen
  • 1 miljoen bezoeken

www.allesoversport.nl

9 organisaties, 417 auteurs, 1896 artikelen, 2.000.000 paginaweergaven / jaar

www.allesoversport.nl brengt een grootse verzameling partnerorganisaties bijeen om sporters, coaches, activiteitenbegeleiders en sportbestuurders van gerichte en actuele kennis te voorzien. Yard Internet heeft het platform ontwikkeld voor Kenniscentrum Sport in opdracht van het ministerie van VWS en in samenwerking met Mulier Instituut, NOC*NSF, RIVM, SCP, TNO, VeiligheidNL, Vereniging Sport en Gemeenten en Vereniging voor Sportgeneeskunde.

“We maken de gebruikers ervaring persoonlijk”

Het doel van allesoversport.nl is om relevante informatie op maat te bieden. Annemieke van den Heuvel van Kenniscentrum Sport zegt hierover: “De doelgroep van de site is heel divers. Door bezoekersprofielen op te bouwen in ons customer data platform kunnen we gericht content aanbieden. Denk aan artikelen, evenementen en webinars. Deze sluiten dan aan bij het profiel van de bezoeker. In de praktijk zien we dat dit leidt tot hogere conversie.”

Op www.allesoversport.nl komt praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar.

Een “headless” architectuur

De artikelen op allesoversport.nl komen uit meerdere bronnen. Ook worden artikelen op de websites van diverse partners gepubliceerd. Ruud Laan van Yard Internet legt uit: “Door de website los te koppelen van de content ontstaat een flexibele architectuur. Alle content zit in een aparte auteursomgeving en content repository. We zijn hierdoor in staat om snel nieuwe partnersites van content te voorzien. Ook zijn we klaar voor verdere groei”.

 

Kenniscentrum Sport en Yard Internet in uitzending teamNL

Toenmalige Minister Schippers over de start van Allesoversport.nl

Meer weten?

Wil je meer weten over de ins & outs van dit project of sparren met Martin Donk over jouw vraagstuk?

Neem contact op